гр.София 1138, бул."Цариградско шосе" № 144

т: 02/862 0639, 862 0659, ф: 862 0697; e-mail: office@bll.bg

EU_logo

Днес, 21 август 2012г., партньорските дружества КИА Моторс България АД, Субару Моторс ООД, Б.Л.Лизинг АД и Евроренталс ООД направиха първа копка на нов търговско-сервизен комплекс, съобразен с най-модерните стандарти в автомобилния бранш и изисквания за корпоративна идентичност. По традиция и за успех на новия обект в багера на строителя Аргогруп Екзакт ООД бе разбита бутилка шампанско, а отец Никанор от Гигински манастир "Св. Св. безсребърници и чудотворци Козма и Дамян" отслужи тържествен водосвет. Модерният автоцентър ще бъде изграден на бул. „Цариградско шосе” в посока излизане от София, между кръстовището с ул.”Димитър Пешев” и моста над р. Искър (срещу Горублянско Ханче).

На разгърната площ от 9 300 м2 ще бъдат разположени компаниите-партньори:  КИА Моторс България АД (879 м2), Субару Моторс ООД (645 м2), Евроренталс ООД  (523 м2) и Б.Л.Лизинг АД (201 м2). Значително пространство от 6 650 м2 в новия бизнес център е отредено за автосервиз, обслужващ двата автомобилни бранда. Инвестицията включва и изграждане на локално пътно платно осигуряващо достъп до търговско-сервизния комплекс.

Сградата е решена на общо четири нива – сутерен и три надземни етажа. С проекта са предвидени изискващите се за него паркоместа – общо 120 като интересен е фактът, че 49 от тях са разположени на покривната част, обособена за паркинг с усилена настилка за движение на колите, съчетана с тревни площи. Сутеренната зона е предназначена за сервизни дейности включващи тенекеджийно и бояджийно отделение със зона за изчакване на автомобили и складове към тях, склад за авточасти и автомобилни гуми. На първия етаж са разположени автосервиз с приемно отделение, зона за изчакване на автомобили, авто-мивка със зона за прием и комуникация, пункт ГТП. Автосалоните на КИА и Субару с търговски офиси за обслужване на клиенти са на същото ниво. На втори и трети етаж са локализирани административните офиси на компаниите, както и заведения за хранене. В новия комплекс са предвидени 125 работни места, като при откриването на сградата ще бъде назначен и нов персонал.

КИА Моторс България АД, Субару Моторс ООД, Б.Л.Лизинг АД и Евроренталс ООД са партньорски компании, чиято основна дейност е покупко-продажбата, финансирането, отдаването на автомобили под наем, както и сервизирането на автомобили. Приоритетна цел е предлагането на комплексна услуга свързана с предоставянето, финансирането и обслужването на автопарка на клиенти за максимално улесняване на тяхната дейност.

На 7-ми април 2002г. КИА Моторс България (КМБ) стартира своята дейност на територията на страната като официален представител на южнокорейската автомобилна компания KIA Motors Corporation. С ентусиазиран екип от едва 10 човека КМБ амбициозно се насочва към изграждане на нов имидж на марката КИА на българския пазар. Обединен от идеята да създаде успешна компания, предлагаща качествени и модерни автомобили, екипът фокусира усилията си върху специалното отношение и първокласна услуга към всеки един клиент – всяко семейство и всеки малък бизнес.

10 години по-късно КМБ отчита продажбата на над 6 500 превозни средства с марка КИА в България и активни над 9 000 клиента. За посоченият период компанията реализира ръст от 150%. Към момента КМБ има 15 регионални представителства в страната в градовете: Пловдив, Пазарджик, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Благоевград, Стара Загора, Плевен, Добрич, Габрово, Казанлък, Хасково, Шумен и Сливен. Дилърите на компанията в страната разполагат със собствени автосалони и сервизни бази, както и квалифициран персонал, който има възможност да обслужва клиентите освен в посочените градове и в близките населени места.